21 Aralık 2012 Cuma

a

Ücretsiz Online Gerçek Zamanlı Strateji Oyunu
Strateji denince hiç şüphesiz birçok oyun severin aklına ilk gelen oyunlardan birisi Age of Empires serisi olur. Dünyaya kendini bu alanda kanıtlayan bir seri olarak bilinen Age of Empires serisinin online serüveni olan Age of Empires Online sizleri ücretsiz online savaşlara davet ediyor. MMORTS türünde yani online gerçek zamanlı strateji oyunu olan Age of Empires OnlineGas Powered Games tarafından yapılmakta, yayımcısı ise yıllardır aynı olanMicrosoft Game Studios. Hatırlayacağınız gibi en son Age of Empires serisi olan Age of Empires 3 ve ona gelen ek paketleri biliyoruz. Uzun zamandır bu serinin akıbetinin ne olacağı ise tamamen bir bilinmezdi. Strateji oyunları piyasasında ki mutlak liderliğini bir süre kaybeden yapım hala dünyada efsane strateji oyunları arasında sayılmakta. Kaybedilen bu itibara yeniden bir yapım ile kavuşmak isteyen seriye yeni bir soluk getirecek olan Age of Empires Online hem online bir oyun olması hem de harika grafikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Oynanış olarak tamamen eski Age of Empires serisi ile benzer olan Age of Empires Online sizlere online stratejikeyfini sunuyor. İnternetten tamamen ücretsiz olarak indirilebilir olan Age of Empires Online’ı aynı şekilde ücretsiz bir şekilde oynayabileceksiniz. Multi ortamda birbirinden heyecanlı mücadeleler yaşayacaksınız, her şeyden önce görevlerimiz geliyor ama bu görev yapmanın yanı sıra co-op moduna da sahip olan Age of Empires Online’da aynı anda iki arkadaş olarak düşmanlarınızla savaşa girebileceksiniz.
Age of Empires Online’a dahil olabilmek için öncelikle oyunun küçük boyutlu bir istemci dosyasını indirip sisteminize kurmalısınız. Siz sadece istemci dosyayı sisteminize kurun geri kalanı program sizin için halledecektir. Oyunu tamamen sisteminize kuracak ve oyun boyunca var olan güncellemeleri otomatik olarak gerçekleştirecektir. Oyunu indirip sistemimize kurduktan sonra ise oyuna kayıt olup giriş yapabiliriz.
Oyunda yer alan Celtic Medeniyeti, Egyptian Medeniyeti, Persian Medeniyeti, Greek Medeniyeti olamak üzere 4 farklı medeniyetten bahsedelim.
  • Celtic Medeniyeti: Kelt medeniyeti olarak lanse edeceğimiz bu medeniyet soğuk ve yüksek dağlarda bulunan savaşçıların bulunduğu yerlerde. Kılıç kullanımı konusunda ustalaşan Celtic medeniyetinin askerleri aynı zamanda üretimi konusunda da usta oldukları bir gerçektir. Birbirinden güçlü askeri birliklere sahip olan Celtic medeniyeti yakın dövüşlerde ustalaşmış savaşçıları ile övünür. Korku nedir bilmeyen savaşçıları ile soğuk ve yüksek dağlara meydan okuyun.
  • Egyptian Medeniyeti: Yani Mısırlılar, binlerce yıl var oldukları bilinen mısırlılar Age of Empires Online’da da en teknolojileri, bilimsel dehalarının yanı sıra askeri güçleri ile de düşmanlarının korkulu rüyası. Nil nehrine sahip olan bu medeniyet ekonomik yönden zengin olduğu kadar savaşçılarıyla da kendini gösterir. Cesur ve bir o kadarda güçlü Mısırlı savaşçılar ile Mısır’ın dışında daha çok farklı yerlere açılın dünyayı tamamen kontrol etmek isteyen Mısırlılar bu güce sahipler. Mısır’ın dünyaya hükmetme planlarına sizde ortak olun ve bu güçlü medeniyetin yanında yer alın.
  • Persian Medeniyeti: Doğunun kaplanları, Persler… Özelliklede savaş yetilerinin geliştiği tartışılmaz bir gerçek olan Persler ile korkusuz savaşçılara sahip olacaksınız. Geçmiş yılların en korkutucu ve en güçlü medeniyetleri arasında yer alan Persler aynı zamanda çok çalışkan olmakla bilinirler. Korkusuz savaşçılara sahip olan Perslere ait birçok acıması askeri birlik ile savaşları her türlü kulvarda üstünlüğünüz ile süsleyeceksiniz. Bilinen en korkutucu askeri birlikleri ise ölümsüzler olarak lanse edilen karanlık savaşçıları, bu savaşçıları kullanarak düşman birliklere adeta korku aşılayın. Sadece insan gücü değil, fil gibi birçok hayvanı da savaş meydanlarında kullanmayı akıl eden Persler savaşlarda üstünlük sağlayacaklardır.
  • Greek Medeniyeti: Hepimiz bildiği bu çağın ana medeniyetlerinden birisi olan ve antik zamanların vazgeçilmezi Yunanlar. Asil ve korkusuz savaşçıları ile Yunanlılar her zaman kendinden bahsettirmeyi başarmıştır. Akdeniz gibi bir iklime hükmeden Yunanlılar savaş yetilerinin yanı sıra sahip olduğu zeka ve teknoloji ile de bilinirler. Dünyaca ünlü filozofları zaten bunun bir kanıtıdır. Yıllardır devamlılığını koruma niyeti güden Yunanlılar birçok felakete uğramış savaşa maruz kalmış olsa da hala dimdik ayakta durmayı başarılmış bir medeniyettir. Yunanlıların yanında olup hem savaş hem de akıl gücünün dengesine şahit olun.
Age of Empires Online’da meslek sistemi de oyunda yerini almış, buna göre oyunda yer alan meslekler ve ne işe yaradıkları aşağıda listelenmiştir:
  • Builder’s Hall: Bina işçisi.
  • Cavalry Hall: Atlı savaşçıları üretmek için.
  • Craftsman’s Hall: Oyunda ki köleleri yani Villagerları üretmek ve bazı araçları üretmek için.
  • Engineering College: Mekanik silah üretmek, savaş silahları üretmek için.
  • Hunting Lodge: Okçu ve mızrak birimlerini üretmek için.
  • Grand Temple: Priest ünitelerini üretmek için.
  • Millitary College: Yakın kılıçlı savaşçıları üretmek için.

Tıkla İndir

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Gezginler - Full tek Link İndir Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates